Zoek
Sluit dit zoekvak.
Hongaarse goulashsoeprecept met rundvlees

Hongaarse goulashsoeprecept met rundvlees

Goulashsoep is voor Hongaren hetzelfde als kaas voor Nederlanders. Het is één van mijn favoriete soepen, bomvol smaak en goed verzadigend. Het is een trendy recept, omdat het steeds populairder wordt onder Nederlanders, vooral tijdens de koudere dagen. Goulashsoep is simpel te maken en graag geef ik je mijn beste tips om het zo lekker mogelijk klaar te maken.

DELEN

Benodigde ingrediënten

  • 250 gram runderpoulet
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 10 gram bladerselderij
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 el oflijfolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el tarwebloem
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Bereidingswijze goulashsoep met rundvlees

  1. Voorbereiding van de ingrediënten:

    • Bestrooi het rundvlees met peper en zout, snijd het in stukken, en bestuif het met bloem om het rondom bedekt te krijgen.
    • Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in parten of blokjes.
  2. Vlees aanbraden:

    • Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en braad het rundvlees in porties op hoog vuur aan tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Groenten aanbakken:

    • Voeg de gesnipperde ui, knoflook en paprika toe aan de pan en fruit deze aan tot ze zacht beginnen te worden.
    • Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee om de smaak te versterken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en warm alles goed door.
  4. Specerijen en vloeistoffen toevoegen:

    • Voeg paprikapoeder, karwijzaad, laurierblad, rozemarijn, tijm en marjolein toe aan de pan. Roer goed door en giet er de rode wijn en bouillon bij.
    • Doe het vlees terug in de pan en roer alles goed om. Zorg ervoor dat het vlees goed ondergedompeld is in de vloeistof.
  5. Langzaam laten sudderen:

    • Laat de goulash afgedekt minimaal 1,5 uur zachtjes stoven op laag vuur, of tot het vlees mals is. Controleer tussentijds of de saus niet te droog wordt. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
    • Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Voeg deze na 1 uur suddertijd toe aan de pan en laat nog 30 minuten meekoken.
  6. Afwerking:

    • Pluk en snijd de selderijblaadjes fijn en voeg toe aan de goulash. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
    • Serveer de goulashsoep in kommen en werk af met fijngehakte peterselie. Serveer met rijst of stokbrood voor een complete maaltijd.
Mijn favoriete recepten

Mijn beste tips voor de lekkerste goulassoep | geniet van dit trendy recept!

Zoals ik met vele van mijn recepten deel, zijn er altijd mogelijkheden om het recept te personaliseren. Zo kun je een aantal dingen doen om je eigen draai aan de goulashsoep te geven. Hieronder vind je nog wat goede tips van mij ter aanvulling op de eiwitrijke pasta:

  • Combineer de goulashsoep met brood.
  • Voeg zure room toe voor meer smaak.
  • Kies voor een pikantere of mildere versie passend bij jouw voorkeur.
  • Goulashsoep klaarmaken kan gemakkelijk met een slowcooker.
  • Als je van zo zacht mogelijk vlees houdt, kun je het vlees het beste zo lang mogelijk laten trekken.

Wil je voedingsadvies op maat?

Bezoekers beoordelen ons positief💪

Hongaarse goulashsoeprecept
Hongaarse goulashsoeprecept
Hongaarse goulashsoeprecept

Hé sport-en gezondheid liefhebber,

Tof dat we onze interesse in gezondheid delen! Onze blogs zijn wetenschappelijk onderbouwd en geschreven door experts. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 🙂 

🏋️ Ontvang een voedingsplan op maat

Door het aanschaffen van de maandelijkse powerlift coaching, geeft u ons doorlopende toestemming de vereiste waarde van het elektronische geld automatisch af te schrijven van uw rekening.

Indien u het bedrag van de powerlift coaching, wat per maand automatische geïncasseerd wordt, wilt stopzetten dient u contact op te nemen met Train and Gain via het info@trainandgain.nl mailadres. Wij hanteren een opzegtermijn van 30 dagen.